برگزاری دومین همایش علمی بین‌المللی امام حسین(ع) با عنوان «حماسه حسینی، راه روشن دینداری و آزادگی» در سازمان «سمت»

۱۴ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۶:۳۹ کد : ۸۳۱ اخبار
تعداد بازدید:۳۵۵
دومین همایش علمی بین‌المللی امام حسین(ع) با عنوان «حماسه حسینی، راه روشن دینداری و آزادگی» برگزار شد.
برگزاری دومین همایش علمی بین‌المللی امام حسین(ع) با عنوان «حماسه حسینی، راه روشن دینداری و آزادگی» در سازمان «سمت»

به گزارش روابط عمومی «سمت»، همزمان با خجسته زادروز حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، دومین همایش علمی بین‌المللی امام حسین(ع) با عنوان «حماسه حسینی، راه روشن دینداری و آزادگی» در سالن همایش‌های «سمت» برگزار شد. این رویداد علمی یکروزه با پیام حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی آغاز به کار کرد.
دکتر شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان «سمت» را به عنوان یکی از نهادهای مهم و اثرگذار نظام آموزش عالی ایران معرفی کرد و گفت: موضوع همایش از اهمیت بالایی برخوردار است، آن هم نه صرفاً به جهت جایگاه رفیع حضرت امام حسین(ع) در دین اسلام بلکه از باب نقشی که این حضرت در حیات فرهنگی و اجتماعی مردم ایفا کرده‌اند، حائز اهمیت فراوان است. وی افزود: از پانصد سال گذشته تا به امروز امام حسین(ع) یک سرمایۀ گرانبها در ساحت‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی ایران به حساب می‌آید و حضور این سرمایه سبب شده است تا ایرانیان بتوانند بسیاری از سختی‌ها و دشواری‌های اجتماعی و سیاسی را پشت سربگذارند. آخرین نمونه را می‌توانیم در انقلاب اسلامی ایران شاهد باشیم که مردم ایران توانستند با اتکا به این سرمایه عظیم، انقلاب اسلامی را برپا کنند. وی گفت: امام حسین(ع) برای ایران و کشورهای همسایه نزدیک از جمله عراق، یک میراث مشترک است و وظیفه دانشگاهیان و فرهیختگان هر دو کشور است که ابعاد این سرمایۀ فرهنگی مشترک را به جامعه بشناساند.
دکتر مهدوی‌زادگان، رئیس سازمان مطالعه و تدوین ضمن تشکر از حامیان این رویداد علمی به خصوص معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری تهران، به معناشناسی اصطلاح «حماسه» پرداخت و گفت: حماسه، مجاهدتی جان‌نثارانه با اهدافی والا و متعالی است که برای همه دینداران و آزادگان خداجو و پاک‌سرشت، الهام‌بخش و روشنگر است چنان‌که دنیا امروز به حماسه ناب مقدسی نیاز دارد که پیام‌آور سعادت جامعه انسانی، برتری ارزش‌های الهی و اخلاقی، مدافع مظلومان و مستضعفان جهان و جبهه مقاومت و نهضت‌های رهایی‌بخش و نیز ترسیم‌کننده راه درست نهاد دانش و معرفت بشری باشد و این همه در حماسه حسینی آشکار و عیان است.
دکتر فتح‌اللهی، دبیر علمی همایش طی گزارش خود گفت: در این دوره از کشورهای عراق، هند، پاکستان، مصر و ایران مقالات متعددی به دبیرخانه رسید که پس از ارزیابی‌های علمی، تعدادی برای ارائه در روز همایش انتخاب شد که تعدادی به صورت حضوری و تعدادی به صورت مجازی ارائه می‌شوند. وی گفت: در بیانات مقام معظم رهبری، «بعثت» امری مستمر است و انقلاب اسلامی ایران و جریان مقاومت کنونی در جهان اسلام، رشحه‌ای از بعثت نبوی است. حقیقت امام حسین(ع) جایگاهی دارد که بعثت نبوی را در کالبد جامعه اسلامی وارد می‌کند و حال قیام را در جوامع محقق می‌سازد.

حجت الاسلام دکتر عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه در سخنان خود گفت هیچ کس فضایل و سجایای اخلاقی حضرت اباعبدالله حسین(ع) را رد نکرده است و شیعه و سنی روی آن توافق دارند اما نکته‌ای که به درد امروز ما می‌خورد و اتفاقاً در عنوان رویداد حاضر بر آن تصریح شده‌است آن هم حریّت و مقابله با ظلم است. حضرت اباعبدالله(ع) جان خود و عزیزانش را در مقابله با ظلم هدیه می‌کند و به هیچ وجه مصلحت‌اندیشی نمی‌کند. امروز یک نظام ناعادلانه و ظالمانه‌ در جهان حاکم است و هر شخصی که در برابر این نظام بایستد را با عنوان سرکش و شرور یاد می‌کنند و محور شرارت را مطرح می‌کنند. حال آنکه اینها افرادی هستند که می‌خواهند عزت و آقایی خود را حفظ کنند. امروز ضرورت دارد این ویژگی حضرت به جهانیان معرفی شود.
سخنران پایانی بخش نخست این رویداد دکتر لبنی خمیس مهدی، مدیر کل پژوهش و تحول علمی وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عراق بود. وی ضمن تشکر نسبت به برگزاری این رویداد علمی، به همکاری‌های علمی مشترک فیمابین دو کشور پرداخت و ابراز امیدواری کرد این همکاری‌ها گسترده‌تر از قبل ادامه پیدا کند. در ادامه این رویداد پژوهشگران به ارائه مقالات خود پرداختند.
آیت‌الله عباس کعبی‌‌نسب، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری به عنوان سخنران پایانی این رویداد علمی گفت: ما در عصر پیروزی‌های بزرگِ مقاومت و پیروزی خون بر شمشیر به سر می‌بریم؛ راهی که بنیانگذار آن حضرت سیدالشهداء(ع) است. وی در ادامه افزود: تمدن نوین اسلامی سه پایه دارد: اجتهاد اصیل متناسب با مقتضیات زمان، علم و فناوری و تلاش برای پیشبرد علم و فتح مرزهای دانش و عنصر سوم «مقاومت»؛ اگر ما بخواهیم تمدن نوین اسلامی را شکل بدهیم می‌بایست این سه عنصر را در جامعه پیاده‌سازی کنیم. عنصر سوم تمدن‌ساز اقتضا می‌کند قدرت بازدارندگی نظامی، دفاعی و امنیتی داشته باشیم که بحمدالله امروز قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی بر پایه فرهنگ عاشورا و مقاومت حسینی و براساس حضور رهبر حسینی شکل گرفته است. همین امر ایجاب می‌کند در کتاب‌های درسی ما (اعم از کتاب‌های آموزش و پرورش و دانشگاهی)، بحث مقاومت حسینی گنجانده شود تا نسل‌های آینده با این عنصر حیات‌بخش آشنایی پیدا کنند.
در پایان این رویداد از نماینده وزارت آموزش عالی و پژوهش‌های علمی جمهوری عراق، دکتر لبنی خمیس مهدی (مدیر کل پژوهش و تحول علمی) و نماینده رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد، دکتر نجفی (مدیر بخش علمی و دانشگاهی) به جهت همکاری در برگزاری همایش تقدیر شد. همچنین نشان رویداد به ارائه‌دهندگان حضوری مقالات اعطا شد.

کلیدواژه‌ها: سازمان سمت وزارت آموزش عالی و پژوهشهای علمی جمهوری عراق حماسه حسینی، راه روشن دینداری و آزادگی


( ۱ )

نظر شما :